Kutsu: Kyselytutkimus tieteellisten seurojen jäsenyydestä ja tiedelehtien käytöstä

Arvoisa jäsenemme,

Tieteellisten seurain valtuuskunta tekee tutkimusta tieteellisten seurojen jäsenistöstä ja toivoisimme että käyttäisit hetken ajastasi vastataksesi kyselyyn. 

Linkki kyselyyn: https://tsv.gruppo.fi/online-applications/index.php/survey/index/sid/623962/newtest/Y/lang/fi

Jos linkki ei toimi, kopioi se selaimeesi.

Unsplash / Houcine Ncib muokattu

Tiedämme, että Suomessa toimii lähes 300 tieteellistä seuraa, joilla on noin 260 000 jäsentä. Mutta keitä jäsenet ovat ja mitä he tieteellisissä seuroissa arvostavat? Tutkimuksen avulla pyritään löytämään vastaus tähän kysymykseen. Kyselyn toteuttaa Tieteellisten seurain valtuuskunta (TSV), joka on suomalaisten tieteellisten seurojen kattojärjestö. Tulosten avulla tieteelliset seurat voivat kehittää toimintaansa ja TSV voi kehittää seuroille tarjoamiaan palveluita. 

Vastaamalla kyselyyn annat arvokasta tietoa juuri oman tieteellisen seurasi jäsenyydestä. Jokainen vastaus on tärkeä. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 15 minuuttia. Vastaajien kesken arvotaan TSV:n #minätutkin t-paitoja ja Tiedekirjan kirjapaketteja.

Kyselylomake on avoinna kaikille tieteellisten seurojen jäsenille sekä suomessa toimiville tutkijoille. Kyselylomake on saatavilla suomen- ja englanninkielisenä, mutta avovastauksiin voi halutessaan jättää vastauksia myös muilla kielillä. Kysely on auki 15.3.2022 saakka.

Kyselyn tulokset julkaistaan TSV:n verkkojulkaisusarjassa ilmestyvässä raportissa keväällä 2022. Vastaukset käsitellään anonyymisti. Tutkimuksen jälkeen aineisto arkistoidaan Tietoarkistoon. 

Lisätietoja antaa tutkija Elina Late (elina.late@tsv.fi).

Kiitos osallistumisestasi!