Suomen Metsätieteellinen Seura

Suomen Metsätieteellinen Seura on perustettu vuonna 1909 edistämään metsäntutkimusta maassamme.

Seura toimii metsäntutkijoiden ja muiden metsäntutkimuksesta kiinnostuneiden henkilöiden yhdyssiteenä. Seuran keskeisenä tavoitteena on metsäntutkimuksen tulosten tunnetuksi tekeminen.

Tuoreimmat uutiset

 • Kutsu tarjota esityksiä Metsätieteiden päivään ”Puuntuotannon kestävyydestä metsäbiotalouden kestävyyteen” 23.10.2023

  Suomen Metsätieteellisen Seuran perinteinen Metsätieteiden päivä järjestetään 32. kertaa, tänä vuonna teemalla ”Puuntuotannon kestävyydestä metsäbiotalouden kestävyyteen” 23.10.2024. Päivä tarjoaa katsauksen metsäbiotalouden kestävyyden käsitteestä ja käytännön toteutuksesta. Otamme vauhtia historiasta ymmärtääksemme vuotta 2024 ja suuntaamme katseen tulevaisuuteen. Esityskutsu iltapäivän yhteiskokouksiin on auki 26.8.2024 asti.
 • Apurahan saajat / Grantees 2024

  Suomen Metsätieteellinen Seura myönsi kevätkokouksessaan 4.4. 2024 kolme tutkimusapurahaa, yhteensä 76615 € ja kaksi matka-apurahaa, yhteensä 4850 €. Tutkimusaiheet vaihtelevat metsämaan hiilen stabiloinnista ja lehtialan kaukartoituksesta rakennuspuun modifiointiin hiiltämällä.
 • Suomen Metsätieteellisen Seuran opinnäytetyöpalkinnot MMT Yu Tangille, MMM Anastasija Dmitrijevalle ja MMM Hanna Haapalalle

  uomen Metsätieteellisen Seuran jakaa vuosittain opinnäytetyöpalkintoja erinomaisista edellisen vuoden aikana hyväksytyistä metsätieteen tohtorin väitöskirjoista ja pro gradu -töistä. Seuran kevätkokouksessa 4.4.2024 julkistettiin väitöskirjapalkinto MMT Yu Tangille (Helsingin yliopisto) sekä pro gradu -palkinnot Anastasija Dmitrijevalle (Helsingin yliopisto) ja Hanna Haapalalle (Itä-Suomen yliopisto).
 • Kutsu kevätkokoukseen 4.4.2024

  Suomen Metsätieteellisen Seuran sääntömääräinen kevätkokous pidetään hybridikokouksena torstaina 4.4.2023 klo 15 alkaen pidetään Tieteiden talon (Kirkkokatu 6, Helsinki) salissa 505. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset kevätkokousasiat, jaetaan Seuran apurahat ja opinnäytetyöpalkinnot sekä kuullaan kevätkokousesitelmä. Etäyhteydellä osallistuvien on ilmoittauduttava viimeistään 27.3.2024 kutsusivulla olevan linkin kautta.
 • Metsäsuhdeklubi uuteen toimintakauteen taideteemalla ja uusiutuneella hallituksella

  Uusien jäsenien myötä Metsäsuhdeklubin hallituksen kokoonpano laajeni Jyväskylän ja Oulun yliopistoihin. Puheenjohtajaksi valittiin Tuulikki Halla ja varapuheenjohtajaksi Karoliina Lummaa. Tämän vuoden tapahtumissa esitelmöidään ja keskustellaan metsistä ja taiteesta. Klubilaisia on mukana myös IFPM5- ja IUFRO-konferensseissa. Viime vuonna klubin tapahtumiin osallistui yhteensä 174 henkilöä.
 • Metsäsuhdetutkimuksen kevätseminaari 27.–28.5.2024

  Metsäsuhdeklubin ja metsäsuhdetutkimusverkoston kevätseminaari syventyy tänä vuonna taiteen ja taiteellisen tutkimuksen mahdollisuuksiin tuottaa uutta ymmärrystä metsistä – metsän toisin tietämistä. Mitä metsäaiheinen taide ja metsien taiteellinen tutkimus voivat tarjota tutkijoille, taiteilijoille ja yleisölle?