Suomen Metsätieteellinen Seura

Suomen Metsätieteellinen Seura on perustettu vuonna 1909 edistämään metsäntutkimusta maassamme.

Seura toimii metsäntutkijoiden ja muiden metsäntutkimuksesta kiinnostuneiden henkilöiden yhdyssiteenä. Seuran keskeisenä tavoitteena on metsäntutkimuksen tulosten tunnetuksi tekeminen.

Tuoreimmat uutiset

 • Metsätieteen aikakauskirjan päätoimittaja vaihtuu

  Metsätieteen aikakauskirjan päätoimittaja vaihtuu vuoden vaihteessa. Professori Teppo Hujala Itä-Suomen yliopistosta jättää tehtävän viisivuotiskautensa päättyessä. Metsätieteen aikakauskirjan päätoimittajaksi 1.1.2024 alkavalle viisivuotiskaudelle on nimitetty vanhempi yliopistonlehtori Risto Kasanen Helsingin yliopistosta. "Jokaisen oikeus pääsyyn avoimen, luotettavan tiedon lähteille on entistäkin tärkeämpää nyt, kun elämme maailmanlaajuisesti mediavaikuttamisen ja valeuutisten aikakautta", linjaa Risto Kasanen tulevaa viisivuotiskautta.
 • Kutsu syyskokoukseen 30.11.2023

  Suomen Metsätieteellisen Seura ry:n sääntömääräinen syyskokous pidetään torstaina 30.11.2023 klo 15.00 alkaen Tieteiden talon (Kirkkokatu 6, Helsinki) salissa 505. Kokous on tarkoitettu Suomen Metsätieteellisen Seuran varsinaisille jäsenille, kunniajäsenille ja kannattajajäsenten edustajille, joiden on esitettävä valtakirja. Kokoukseen voi osallistua myös etänä ilmoittautumalla viimeistään 28.11.2023 kutsusivulta löytyvän linkin kautta.
 • Jäsentiedote – 2/2023 – Information letter

  Suomen Metsätieteellisen Seuran uusin jäsentiedote 2/2023 on julkaistu. Siinä on mm. kutsu syyskokoukseen 30.11.2023, tietoa Metsätieteiden päivän "Ilmastonmuutos metsässä" esitysten nauhoitteista, tietoa Seuran järjestämästä Tiedeklubista "Metsäkato Suomessa" ja ennakkotieto vuoden 2024 apurahahausta.
 • Metsätieteiden päivän ”Ilmastonmuutos metsässä” esitysten nauhoitteet ovat katsottavissa

  Suomen Metsätieteellisen Seuran perinteinen Metsätieteiden päivä järjestettiin tänä vuonna teemalla ”Ilmastonmuutos metsässä” 25.10.2023. Kaikki yhteiskokouksen esitykset ja suurin osa rinnakkaiskokousten esityksistä nauhoitettiin. Nauhoitteet ovat nyt katsottavissa tämän vuoden Metsätieteiden päivän sivulla.
 • Pahinta oli kylmyys – professori Paavo Yli-Vakkurin sotavankivuosista on ilmestynyt kirja

  Professori Paavo Yli-Vakkuri jäi venäläisten vangiksi elokuussa 1941. Väkivaltaisten kuulustelujen jälkeen hänet lukittiin vankeja täynnä olevaan junanvaunuun matkalle tuntemattomaan. Yli-Vakkuri ei juuri puhunut vankeusajastaan. Vasta elämänsä loppupuolella hän kirjoitti kokemuksensa muistiin, mutta kielsi kuitenkin julkaisemasta niitä ennen kuolemaansa. Syntynyt kirja on monella tapaa merkityksellinen sotahistoriateos. Se lisää tietoa vangeiksi jääneistä suomalaisista ja heidän epäinhimillisestä kohtelusta.
 • Tutkimusdatan avaamisen FAIR periaatteet: nauhoitteet katsottavissa Seuran verkkosivustolla

  Suurin osa tutkimusrahoittajista ja tiedelehdistä vaatii datan avaamista FAIR-periaatteita noudattaen. Tällöin data on löydettävää (F), saavutettavaa (A), yhteensopivaa (I) ja uudelleen käytettävää (R). Mitä tämä merkitsee tutkimustyölle, alkaen suunnittelusta jatkuen aineiston keruun ja analyysin kautta julkaisemiseen? Suomen Metsätieteellinen Seura järjesti elokuussa puolen päivän hybridiseminaarin datan avaamisen FAIR-periaatteista. Seminaarin nauhoitteet ovat katsottavissa verkkosivullamme. Katso miten datan FAIR-avaaminen toteutetaan käytännössä.